Trusler

Udover interne trusler i Imperiet, er Imperiet selv også konstant truet af ydre omstændigheder.

Bæstmænd

Det er nok ikke mange borgere i Kejserriget der ved det, men før Kejserrigets eksistens, var landets skove befolket af bæstmænd. Bæstmænd ligner en blanding af dyr og menneske, men har ingen menneskelighed. De er hadefulde væsener, og vil udnytte enhver mulighed for at levere død og ødelæggelse til menneskets civilisationer.

Generelt holder de til i store skovområder, og skjuler sig dybt i skovenes skygger. Indimellem kommer de ud, angriber landsbyer, og i nogle tilfælde, større byer, men forsvinder altid tilbage ind i skoven.

Spædbørn med tegn på mutation, skal generelt overleveres til heksejægere og Sigmars præster, men det hænder at forældre til sådanne skabninger, efterlader dem i skovenes udkant, hvorefter de forsvinder.

Der er rygter om bæstkvinder, men de er yderst sjældne. De siges at være meget sky.

Grønhuder

Når grønhudernes krigs-hyl gjalder, bør man straks søge ind bag nærmest store mur. Normalt holder grønhuder til i bjerge, men sommetider vælter massevis af blodtørstige og kampliderlige orker og gobliner ud af deres huler, og angriber alt hvad de kan få øje på.

Grønhuderne er yderst primitive og uciviliserede, men gør op for deres manglende organisering med deres antal og rå styrke.

Nordlinger

Langt mod nord, på den anden side af Kløernes Hav, ligger Norsca. Det er et koldt og øde sted, med mange små stammesamfund. Disse stammesamfund kan tilsyneladende ikke overleve af sig selv, for de bestiller ikke meget andet end at rejse over havet for at røve, plyndre, voldtage, ødelægge og myrde. Deres forhold til De Ruinerende Kræfter (kaos-guderne), er ugudeligt og ren og skær galskab. Selvom de i form og udseende som regel ligner mennesker, er der, som med bæstmændene, heller ikke meget menneskeligt over dem. Man kan hverken tale eller ræsonnere med dem. De ønsker kun at ødelægge verden i deres dæmoniske guders navne.

De levende døde

I meget sjældne tilfælde, bliver sort magi brugt til at vække de døde til live.

Rotterne – skrøne

Der findes historier om rottelignende væsener, der går oprejst som mennesker. Ingen har dog set dem, og det formodes, at det blot er en slags bæstmænd med rottelignende udseende.

Trusler

Wolfenburg Krøniken andr_larsen andr_larsen